Az egészség megőrzésére az esztendő minden napján fel kell hívni a figyelmet, különösen igaz ez akkor, amikor az Egészség Világnapját ünnepeljük. Ám fontos, hogy ne csak szavakban törődjünk magunkkal, hanem tegyünk is a jó közérzetünkért: mozogjunk, táplálkozzunk egészségesen és járjunk el szűrővizsgálatokra.

Hetvenhat évvel ezelőtt, 1948. április 7-én kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Ennek tiszteletére minden esztendőben ekkor tartják az Egészségügyi Világnapot. Az esemény idei mottója: „My health, my right”, azaz „Az egészségem, az én jogom” / Jogom van az egészséghez. A szervezet azért választotta ezt, hogy ezzel is felhívja a figyelmet annak fontosságára, hogy mindenki, mindenhol hozzáférhessen a minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz, oktatáshoz, információhoz, valamint biztonságos ivóvízhez, tiszta levegőhöz, megfelelő táplálékokhoz, minőségi lakhatáshoz, tisztességes munka- és környezeti feltételekhez.

A WHO Magyarországon

Hazánk a kezdetektől tagja a WHO-nak, amely 1992-ben nyitotta meg magyarországi irodáját. 2016-ban globális szolgáltatóközpontot hozott létre Budapesten, hogy még inkább segítse az egészségügyi ellátórendszereket az információkhoz való hozzáférésben, adatgyűjtésben, szakmai projektekben.

A WHO minden évben egy népegészségügyi szempontból jelentős témát ajánl a figyelem központjába az Egészség Világnapján, amelynek nemzetközi elnevezése: „World Health Day”. Idei kampányukban arra hívják fel a figyelmet, hogy világszerte milliók egészséghez való joga kerül egyre nagyobb veszélybe. A járványok, katasztrófák, háborús konfliktusok mind több életet rombolnak le, halált, fájdalmat, éhséget és lelki szorongást okozva. A fosszilis tüzelőanyagok elégetése nem csak a globális felmelegedésért tehető felelőssé, hanem közvetlenül is károsítja az emberek egészségét. Statisztikai adatok szerint a bel-, vagy kültéri levegőszennyezés által kibocsátott mérgező anyagok 5 másodpercenként követelnek egy emberéletet.

Mindenkinek joga van az egészséghez

Jelenleg több, mint 140 ország alkotmányban ismeri el az egészséget alapvető emberi jogként, ám nem mindenütt fogadnak el és hajtanak végre olyan törvényeket, amelyek garantálják is az emberek jogát a legszükségesebb egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez. Ezért is lett a 2024-es Egészségügyi Világnap témája „Az egészségem, az én jogom”.

Az alap állapotfelméréstől a komplexebb csomagokig

A HR-Pharma működése során a fentiekkel is összhangban szem előtt tartja a betegek tájékoztatását, a betegségek megelőzését és az általános egészségmegőrzés támogatását. Ezért is hívja fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A 11-féle alapcsomagban az alap állapotfelméréstől kezdve a szélesebb körű csomagokig, a vérképet és a vizeletet is elemző szűrővizsgálatok szerepelnek.

Amennyiben Ön is fontosnak tartja egészségének megőrzését és a betegségek megelőzését, ismerje meg vizsgálati csomagjainkat és foglaljon időpontot szolgáltatásainkra, kényelmesen, online időpontfoglaló rendszerünk segítségével: