A mediterrán diéta csökkentheti a demencia kockázatát

Egy új tanulmány kimutatta, hogy a hagyományos mediterrán típusú étrend összetevőinek a rendszeres fogyasztása csaknem negyedére csökkenthetik a demencia kockázatát.

Napi gyors sétával a súlyos betegségek ellen

Napi 11 perc közepes intenzitású fizikai aktivitás, például gyorsabb tempójú séta, hozzájárulhat több súlyos betegség – szívbetegségek, stroke és számos daganat – kockázatának csökkentéséhez.

A légszennyezettség gyorsítja a csontritkulással összefüggő csontvesztést

Egy új kutatás szerint a légszennyező anyagok emelkedett szintje a menopauza utáni nők fokozott csontvesztésével jár együtt.

Folytatódik a PSA szűrés Szegeden!

45 év felett ajánlott az évenkénti PSA szűrés, mivel az időben diagnosztizált rosszindulatú prosztatarák gyógyítható.
HR-Pharma Szeged PSA szűrés vérvételt követően

Tíz fontos tény, amiért fontos a PSA-szűrés

45 év feletti férfiaknak ajánlott az évenkénti prosztata specifikus antigén, azaz a PSA-szűrés. Ennek emelkedett értéke...

Megfelelő hidratáció, jobb egészség

Azok az emberek, kik megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztanak, egészségesebbek és kevesebb krónikus betegségben szenvednek.

Napi többszöri intenzív mozgás meghosszabbíthatja az életet

Jó hírrel szolgálnak egy friss kutatás eredményei azok számára, akik nem szeretnek vagy nincs idejük kondi terembe, aerobi...

A klímaváltozás és a légszennyezés súlyosbítja a neurológiai betegségeket?

A neurológiai betegségek - migrénes fejfájás, demencia, szklerózis multiplex és Parkinson-kór - tünetei súlyosbodhatnak a globális klímaváltozás miatt, derült ki az Amerikai Neurológiai Akadémia tanulmányából.

Öt óránál kevesebb alvás több betegség kockázatát hordozza

Az University College London kutatói szerint közép- vagy időskorú emberek öt óránál kevesebb alvása legalább két krónikus betegség kialakulásának fokozott kockázatával hozható összefüggésbe.

A mandula rendszeres fogyasztása javítja a bélrendszer egészségét

Egy marék mandula elfogyasztása jelentősen növeli egy rövid szénláncú zsírsav, a vajsav, termelődését, amely hozzájárul a bélrendszer egészségéhez.
1 2 3 5