Gyakran Ismételt Kérdések

Először jár nálunk?

Összeszedtünk pár fontos kérdést, ami érdekelheti Önt a HR-Pharma-val és szolgáltatásaival kapcsolatban…

A HR-Pharma Kft. a gyulladásos, keringési betegségekre, metabolikus szindrómás, daganatos betegségekre vonatkozó modellrendszerekben folytatja tevékenységét. Itt bővebben is olvashat rólunk.

Az egészségi állapot általános felméréséhez, vagy betegség esetén a gyógyuláshoz vezető úton felmerülő legfontosabb kérdésekre a laboratóriumi diagnosztika eszközeivel megfelelő válaszokat adhatunk, hiszen az orvosi döntések döntő többsége ezeken az információkon alapszik. A vizsgálatok állapot és / vagy betegség megerősítésére, kizárására használatosak.

A HR-Pharma Kft. több mint kilencvenféle diagnosztikai csomaggal várja a pácienseket. Ezekről bővebben itt tájékozódhat.

A 6723 Szeged, József Attila sugárút 78. és a 6726 Szeged, Jobb fasor 6–10. alatti rendelőkben várjuk a hét minden hétköznapján a pácienseket reggel 7.00-13.00 között.

A vizsgálat típusától függ, hogy szükséges-e éhgyomorra érkezni, avagy sem. Egy allergiavizsgálatnál például nem kell korlátozni az ételfogyasztást, vérvételnél viszont szükséges. Vérvételt megelőzően azt tanácsoljuk, hogy az azt megelőző 9 órában ne vegyünk magunkhoz táplálékot, még gyümölcsleveket sem. A legjobb folyadék a tiszta víz. Alkoholt semmiképpen ne fogyasszon a vizsgálat előtt! Vérvétel előtt nem érdemes túlzott fizikai igénybevételnek, sportnak vagy munkának kitenni a szervezetet.

A mintavételre hozzák magukkal okmányaikat, beleértve a TAJ-kártyát. Érdemes valamiféle szénhidráttal, vízzel készülni a vérvétel utánra.

Fontos, hogy 18 év alatti gyermekek esetében a mintavétel a gyermek törvényes képviselőjének jelenlétében vagy előzetesen kitöltött szülői beleegyező nyilatkozattal történhet csak, így 18 év alatt vagy szülői kíséret vagy a kitöltött nyilatkozat szükséges!
Letölthető szülői beleegyező nyilatkozat.

Bizonyos esetekben a gyógyszer szedését átmenetileg fel kell függeszteni. A véralvadásgátló készítmények szedését mindenképpen jelezzék munkatársunknak.

A megfelelő véna megkeresésével gyorsan, minimális kellemetlenséggel levesszük a szükséges mennyiségű vért. Az eljárás 5 perc alatt véget is érhet.

Mindenképpen pár perces pihenőt javaslunk. Aki gyengének érzi magát, aznap akár több pihenőt is beiktathat.

A laborban fertőzést kimutatásra szolgáló PCR mintavétel és teszt nem történik.
A COVID-19 antitestek kimutatása vénás vérvétel után, a levett vérmintából történik.
A mintavételre hozzák magukkal okmányaikat, beleértve a TAJ-kártyát.
Eredményközlés 24 órán belül.

A mintavétel után 24 órán belül e-mailben küldjük az eredményeket, melyek az EESZT rendszerbe is feltöltésre kerülnek.

Telefonon a +36 20 357 8281-es számon, vagy e-mailben az info@hr-pharma.hu címen.