Szeptember utolsó vasárnapján több, mint 100 országban tartanak rendezvényeket a Szív Világszövetsége felhívására. A Szív Világnapja egy évente megrendezett esemény, amely a szív- és érrendszeri betegségek elleni küzdelemre és a szív egészségének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Szűrővizsgálatokkal elkerülhetőek a szív és érrendszer betegségei

A szív- és érrendszeri betegségek következtében kialakuló szívroham és stroke világszerte a vezető halálokok közé tartoznak, csaknem minden második haláleset hátterében keringési ok áll, továbbá a gyakori halálokon kívül az életminőség romlásáért és a rokkantság kialakulásáért is jelentős mértékben felelősek lehetnek kardiovaszkuláris problémák. A szív- és érrendszeri betegségek ismert, főbb kockázati tényezői a dohányzás, a magasvérnyomás, a magas koleszterinszint, melyek közvetlenül összefüggnek az életmóddal, étkezési szokásokkal és a fizikai aktivitással. Ezek a betegségek tehát legtöbb esetben megelőzhetőek egészséges életmóddal, rendszeres szűrővizsgálatokkal, korai felismeréssel.

Egészségtudatos életmód, életmódváltás is segíthet a szív egészségének megőrzésében

Az európai uniós átlaghoz képest a hazai dohányosok és a rendszeresen alkoholt fogyasztók aránya jóval magasabb, ráadásul a lakosság legnagyobb részére a mozgásszegény életmód jellemző. Ezeket az okokat teszik felelőssé a szív- és érrendszeri halálozások csaknem 80 %-áért.

Fontos hangsúlyozni, hogy a szív- és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető lenne rendszeres szűrővizsgálatokkal, valamint életmódváltással. Erre kívánja felhívni a figyelmet a Szív Világnapja.

A világnap alkalmából szeptember hónapban a HR-Pharma labordiagnosztikánál kedvezményes áron érhetőek el következő vizsgálati csomagjaink:

Életmódváltó profil csomag: 17.300 FT helyett 15.800 Ft

Szívprofil csomag: 26.800 Ft helyett 23.700 Ft

Szívprofil plusz csomag: 53.500 Ft helyett 49.500 Ft

Stressz profil csomag: 18.200 Ft helyett 16.400 Ft

Keringés rizikó profil csomag: 10.350 Ft helyett 9.400 Ft

Keringés rizikó profil plusz csomag: 11.460 Ft helyett 10.300 Ft