A férfiak jellemzően kevesebb figyelmet fordítanak egészségükre, mint a nők, és hajlamosabbak is helytelen életmódot folytatni. Ennek nem kellene így lennie! A férfiak várható élettartama körülbelül 7 évvel rövidebb, mint a nőké, mely statisztikai adathoz hozzájárul, hogy a férfiak elhanyagolják a szűrővizsgálatokat, és sok esetben csak akkor hajlandóak orvoshoz fordulni, ha már komoly tüneteket észlelnek, vagy fájdalmaik vannak.

Prosztatarák, a második leggyakoribb daganatos megbetegedés

A magyar férfiak körében a prosztatarák a leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedések közé sorolható, ezért 45 éves kor felett minden férfinek ajánlott évente egy alkalommal részt venni a PSA meghatározásából és a fizikális vizsgálatból álló prosztatarákszűrésen. A megfelelő táplálkozás és rendszeres testmozgás fontos a prosztata egészségének fenntartásához, ezen kívül egy egyszerű vérvételt követően ma már arra is van lehetőség, hogy a PSA (prosztata specifikus antigén) szintet ellenőrizzük a vérben.

A prosztatadaganat korai stádiumban tünetmentes is lehet, ezért is javasolt évente legalább egyszer elvégeztetni a szűrővizsgálatot. Amennyiben a laboratóriumi eredmény alapján felmerül a prosztata rosszindulatú elváltozásának gyanúja, az urológus további vizsgálatokat rendel el a pontos diagnózis felállításához.

Fontos hangsúlyozni, hogy a vérvétel elenyésző kellemetlenséggel jár, viszont a prosztatadaganat időben felismerve gyógyítható, ennek esélyét pedig a rendszeres szűrővizsgálat növeli leginkább.

Ne halogassa a szűrővizsgálatot! Évente legalább egy alkalommal vegyen részt Ön is PSA vizsgálaton!

Szánjon időt egészségére, szokásainak tudatos kontrollálásával (pl.: helyes táplálkozás, testmozgás) vegyen részt tevékenyen egészségének fejlesztésében és legalább egyszer egy évben ellenőriztesse PSA szintjét!

Novemberben a HR-Pharma kedvezményes áron kínálja a PSA (prosztata specifikus antigén) vizsgálatot!
A Vital plusz állapotfelmérés csomagot (nagylabor) igénylő pácienseink a PSA vérvizsgálatot féláron, azaz 2 600 forint helyett 1 300 forintért vehetik igénybe 2023. november 30-ig.

Foglaljon időpontot online, kényelmesen, majd az eredményt 24 órán belül elküldjük e-mailen, illetve feltöltjük az EESZT rendszerébe is!