Sokan vannak, akik az újévi fogadalmak megvalósításához nagy lendülettel fognak hozzá, de hamar megtorpannak, mert túl nagy elvárásokat támasztanak magukkal szemben. Hirtelen, egyik napról a másikra látványos változásra számítanak, ami, ha nem valósul meg, csalódáshoz, majd rövid időn belül a kitűzött cél elengedéséhez vezet. Így van ez az egészségünk esetében is.

Újévi fogadalomtétel helyett tekintsünk elhatározásként elképzelésünk megvalósítására. Ha jobb közérzetet szeretnénk, aktívabb életet élnénk, az egyik legjobb elhatározás, ha az egészségtudatosabb életmód felé fordulunk 2024-ben! Az egészségesebb életmódra való áttérés azonban nem a drasztikus változásokat jelenti. Az igazi változásokat apró, de rendszeres lépések hozzák el. Törekedjünk az egyensúlyra és a fokozatosságra, valamint figyeljünk a testünk jelzéseire: mi és mennyi esik jól, mi hat ránk energizálóan és pozitívan, testi és lelki értelemben.

Milyen kis lépéseket érdemes beépíteni a hétköznapokba, hogy az egészségünkre is jó hatással legyen? Összeszedtünk néhány tippet:

Kiegyensúlyozott étrend

Törekedjünk a minőségi élelmiszerek fogyasztására, kerüljük a gyors és feldolgozott élelmiszereket, figyeljünk a szükséges vitaminok bevitelére!

Rendszeres testmozgás

Nem kell azonnal komoly edzésekbe kezdeni! Elég, ha kezdetben a rendszeres testmozgást vezetjük be a heti vagy napi beosztásunkba, akár már napi 20 perc intenzív sétával is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.

Minőségi alvásidő

Próbáljunk meg olyan körülményeket biztosítani, hogy az segítse a nyugodt és elegendő alvásmennyiséget. Telefon vagy televízió helyett, elalvás előtt legalább 30 perccel teremtsünk harmóniát és nyugodt körülményeket! Kapcsoljuk le az erős fényeket, hallgassunk meditációs zenét vagy igyunk egy meleg teát!

Stresszkezelés

Találjuk meg melyik az a módszer, ami segíthet év közben is a feszültség levezetésében. Ez lehet például a rendszeres meditáció vagy séta, de elsajátíthatunk különböző légzőtechnikát is, illetve a rendszeres testmozgás is jó hatással van a napi stresszkezelésre.

Vízfogyasztás

Figyeljünk a megfelelő napi vízfogyasztásra. Ez felnőttek esetében – a téli időszakban is – legalább napi 2 liter, lehetőleg buborékmentes, ízesítetlen víz legyen.

Rendszeres szűrővizsgálatok

Ne feledkezzünk meg az egészségügyi szűrésekről és vizsgálatokról sem! Tünetmentesség esetén is évenként legalább egy laborvizsgálatot mindenképpen ajánlott elvégeztetni, annak érdekében, hogy átfogó képet kaphassunk a szervezet aktuális egészségi állapotáról. Indokolt esetben, tünetek észlelésekor pedig érdemes azonnal időpontot foglalni és orvosi segítséggel, laborvizsgálatok elvégeztetésével utánajárni a tüneteket kiváltó okoknak. Egyes betegségek esetén a szűrővizsgálat, az időben történő diagnosztizálás életet menthet!

Friss levegő

Töltsünk időt a szabadban, kiránduljunk, élvezzük a természet adta lehetőségeket! Töltődjünk fel a városon kívül is, lehetőleg minél többször a 2024-es évben is!

Önkéntesség és pozitív kapcsolatok

Az aktív közösségi élmények, a pozitív emberi kapcsolatok nagyon jó hatással lehetnek a mentális és lelki jól-létre. Szervezzünk rendszeres családi és baráti programokat, keressük a lehetőséget, hogyan lehetünk a lakhelyünk aktív tagjai, jelentkezzünk be tanfolyamokra, közösségi programokra érdeklődési körünknek és korosztályunknak megfelelően.

Az egészségesebb életmód nem csupán fogadalom, hanem egy hosszú távú elköteleződés önmagunk és jól-létünk mellett.

Kezdje az évet egy laborvizsgálattal, hogy megtudhassa milyen állapotban van a szervezete és mire érdemes jobban odafigyelnie! Szegeden, két helyszínen is várjuk. Kérjen időpontot még ma laborvizsgálatainkra: https://www.hr-pharma.hu/idopontfoglalas/

Életmódváltó és állapotfelmérő csomagjainkat egész januárban kedvezményesen biztosítjuk:

Jelentkezzen be még ma!

Életmódváltó profil csomag: 17.300 Ft helyett 15.900 Ft
Női állapotfelmérő profil csomag: 41.550 Ft helyett 37.200 Ft
Férfi állapotfelmérő profil csomag: 36.000 Ft helyett 32.000 Ft