A babaváró időszak alatt a kismamákat számos különféle diagnosztikai vizsgálatoknak vetik alá orvosaik. Ezeknek nélkülözhetetlen szerepe van, hogy abban, hogy követni tudják a fejlődési folyamatokat és képet kapjanak a leendő anyukák szervezetének állapotáról.

A vizelet- és vérvizsgálatoknak fontos szerepe van a különféle hiánytünetek felderítésében. A várandósság második szakaszára például érdemes B12 és D vitamin meghatározást is végezni.

A várandós hölgyeknél gyakori a vérszegénység, vagy vashiány. A szervezetnek több vasra van szüksége, hogy a baba elegendő vérellátást kapjon, és megkapja a szükséges oxigént és tápanyagokat.

A vasban gazdag élelmiszerek mennyiségének növelése a terhesség alatt segíthet elkerülni a vashiányos vérszegénységet. A kezelőorvos javaslatára sokaknak vaspótlásra van szükségük, különösen a terhesség 20. hetétől.

Ezeken kívül a vérvizsgálat számos olyan fertőzést is keres, amelyek hatással lehetnek a babavárás további szakaszaira, vagy a születendő babára. Ezek közé tartozik a terhességi cukorbetegség, amely a legtöbb esetben a terhességi cukorbetegség a harmadik trimeszterben (28. hét után) alakul ki, és általában a baba születése után megszűnik.

One Reply to “A legszebb időszak a család életében a babavárás”

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Laudantium eius, sunt porro corporis maiores ea, voluptatibus omnis maxime

Comments are closed.