A felnőtt korú férfiak egy része alig, vagy egyáltalán nem érdeklődik a betegségeket időben kimutató szűrések iránt, derült ki a Cleveland Clinic felméréséből. Ami tetézi a bajt, hogy a legtöbben nem is akarnak egyáltalán beszélni az egészségükről.

A klinika az egészségügyről való hozzáállásuk felmérésére 502, 18 év feletti férfit vont be a kutatásába. A megkérdezettek fele elismerte, hogy nem valószínű, hogy az egészségügyi problémáikról beszélne még a barátaival sem. Annak ellenére, hogy olyan témákat viszont érintenek ezeken a beszélgetéseken, mint a különféle sérülések, vagy a súlyproblémák.

A megkérdezettek alig pár százaléka hoz fel olyan témákat, amelyek urológiai jellegűek. A válaszadók tíz százaléka még az urológiai szakterülettel sem volt teljesen tisztában.

„Napjainkban minden eddiginél több egészségügyi erőforrás és szolgáltatás áll a férfiak rendelkezésére is, valójában érthetetlen, hogy miért nem foglalkoznak többet az egészségükkel, a megelőző szűrésekkel”, mondta Eric Klein, a Cleveland Clinic urológiai osztályának vezetője.

A tanulmány szerint a nők hajlamosabbak az egészséget beszédtémaként fontosabbnak tekinteni, mint a férfiak. A felmérés azt sugallja, hogy a házastársak, élettársak vagy más családtagok befolyással bírhatnak, Minden ötödik válaszadó jelezte, hogy végül azért ment orvoshoz, mert „nyaggatták”.

A Cleveland Clinic kutatásának célja az volt, hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy törődjenek fokozottabban az egészségükkel.