CÉgÜnkrŐl

Cégadatok:
HR - PHARMA Kutató, Fejlesztő, Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Székhely: 6726 Szeged, Bíbic u 5.
Telephely: 6726 Szeged, Közép fasor 52.
Fiók telep: 6782 Mórahalom, Papírgyári út 10.
Alapítás éve: 2005. december 1.
Főtevékenység: 7219 Egyéb természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés
A cég statisztikai számjele: 13627430-7219-113-06
cégjegyzékszám: Cg.06-09-010317
Adószám: 13627430-2-06
Bank: CIB Bank 11100403-13627430-71000000
Tulajdonosok: Dr. Varga Csaba 50 %
Vargáné Baglyas Irén Berta 50 %

A cég székhelye:
6726 Szeged Bíbic u. 5. A cég bérelt laboratóriumokkal és állatházi részleggel rendelkezik egyik telephelyén (6726 Szeged Közép fasor 52.)
Mórahalom szabad kereskedelmi zónához tartozó ipari parki területén 2000 nm-s telket (Mórahalom, Papírgyári út, HRSZ: 2171/4) bérel a HR-Pharma Kft.
A cég az elmúlt évek során kialakította a terület közművesítését. Ezen fióktelepén (Mórahalom, Papírgyári út 10, HRSZ: 2171/4) tervezi egy 83,5 nm kutató és mérő labor kialakítását. A tervezett laboratóriumi épületben helyet kap egy hematológiai, egy biokémiai és előkészítő labor összesen 49,1 nm-s méretben a szükséges kiszolgáló helységek mellett. A cég tervei között szerepel ugyanezen a telken egy 333 nm-s állatház és kutató labor felállítása telephely pályázat keretében. Mind a két épületre jogerős építési engedéllyel rendelkezik.

 

Telephely 1: Szeged, Közép fasor 52.                         

 

Telephely 2: Szeged, Jobb fasor 12.                    

 

Fióktelep: Mórahalom, Papírgyári út 10., HRSZ: 2171/4

 


Munkatársak
Dr. Varga Csaba, habil., PhD, biológus, alprogram vezető, ügyvezető igazgató (Önéletrajz) A állatkísérletes vizsgálatok szakértője, hormon és enzimmérések kivitelezője, amelyekkel számos gyógyszeripari céggel áll ipari fejlesztési kapcsolatban. PhD és MSc disszertációk témavezetője. NFP, illetve UMFT pályázatok (TIOP, TÁMOP, HEFOP, KEOP, DAOP) projekt menedzsere.

Vargáné Baglyas Irén Berta, Biológia-kémia szakos tanár A cég alkalmazottja. Biológia-Kémia szakos tanári diplomával rendelkező kutató.

1 fő biológus, MSC


Cégünk története:
A HR Pharma Kft. 2005-ben alakult, tevékenysége alatt gazdaságossá vált. K+F+I területei a preklinikai gyógyszervizsgálatok tárgykörébe tartozik. Számos nemzetközi (Japán, USA, Európa) és hazai cég, kutató intézet, egyetem a partnerei. A gyulladásos, keringési betegségekre, metabolikus szindrómás, daganatos betegségekre vonatkozó modellrendszerekben is folytatja tevékenységét. Nagy tapasztalattal rendelkezik állatkísérletes farmakológiai és toxikológia vizsgálatok tervezésében, új technológiák adaptálásában, biztonságos adatkezelésben. Az egyetemmel közösen sikerült beállítani a Crohn betegség vizsgálatára alkalmas TNBS modellt, mellyel a fent említett számos külföldi cég anyagait sikeresen tesztelték. A Kft. részt vesz a diabétesz, menopauza és szexuális dimorfizmus modellekben a hemodinamika, az érösszehúzódásra és szívizom iszkémiára való hajlam in vivo és in vitro vizsgálatában, a vaszkuláris endoteliális diszfunkcióra való hajlam elemzésében. Közreműködik a neurohumorális aktivációra vonatkozó humán keringési vizsgálatokhoz kapcsolódó hormonszintek mérésében, a hypothalamus károsodás és az elhízás kapcsolatát elemző humán vizsgálatban. A cég profilja közé tartozik állatkísérletek (egér és patkány) tervezése, modell rendszerek kidolgozása és kivitelezése. Az állatkísérletekből származó szervminták preparálása, feldolgozása. A szervekből genetikai és biokémai markerek, anyagok tesztelése, előállítása és forgalmazása. A HR Pharma Kft. nagy tapasztalattal rendelkezik továbbá tudományos konferenciaszervezésekben fiatal kutatóknak nyújtott tudományos tanácsadásban, nagyprojektek menedzselésében. A cég az SZTE, TTIK, Endokrin Kutatócsoporthoz kapcsolódóan rágcsálókon végzett pre-klinikai gyógyszerkipróbálásra alkalmas GLP laboratórium kialakításához szaktanácsadóként járult hozzá. A HR-Pharma Kft. a Biotechnológiai és Pharmakológiai Innovációs Klaszter hálózati együttműködés fejlesztésében vett részt (DAOP-l.2. I.-ll; 2011-2012), melynek klaszter tagja, a cég ügyvezetője a Klaszter elnöke.

Publikációk:
Varga Csaba MTMT online; lista letöltése